Loader ALSTEN SOFT

Dezvoltare web

Dezvoltare Web

Web development(dezvoltarea web) reprezinta procesul de programare a unui website pentru internet sau intranet. Acest proces poate porni de la o complexitate scazuta, cum ar fi pagini web statice si creste in complexitate pana la dezvoltarea de platforme de comert online, aplicatii de business complexe si chiar retele de socializare.
Dezvoltarea web poate fi impartita in 2 categorii principale:

Front-End

Dezvoltarea Front-End sau dezvoltare pe partea de client - se refera la codul scris responsabil cu aspectul site-ului. Front-End-ul reprezinta toate elementele cu care interactioneaza utilizatorul pe internet: meniuri, butoane, slidere, etc. Aceastea sunt un mix intre HTML, CSS si Javascript interpretate de browser-ul web. Echipa noastra de front-end are rolul de a aduce la viata design-ul.

Back-End

Dezvoltarea Back-End sau dezvoltarea pe partea de Server - Se refera la codul scris pe partea de server a aplicatiei. In momentul in care in browser se introduce o adresa URL, acesta trimite o cerere catre server si ca raspuns se intoarce un pagina web. Fara a intra prea mult in detalii, server-ul comunica cu baza de date si genereaza paginile web in mod dinamic.

Ce tehnologii folosim noi?

Pentru front-end folosim pentru elementele dinamice Javascript si librarii bazate pe Javascript precum: jQuery, ReactJs. Pentru stilizare folosim Bootstrap.
Pe server folosim in principal framework-urile de PHP Laravel si Codeigniter, dar de-a lungul timpului am avut ocazia sa lucram cu numeroare platforme si framework-uri. Sistemele de baze de date cu care avem experienta sunt MySQL si SQL SERVER

Javascript
95%
Bootstrap
97%
Laravel
90%
Codeigniter
88%