Loader ALSTEN SOFT

The Great Hack: Iluzia Intimității. Cel mai nou documentar despre Cambridge Analytica și protecția datelor.

The Great Hack: Iluzia Intimității. Cel mai nou documentar despre Cambridge Analytica și protecția datelor.

Cele mai puternice companii din lume sunt companiile de tehnologie. 

De ce? Pentru că dețin date despre mai bine de jumătate din populația de pe glob, iar anul trecut datele au devenit mai valoroase decât țițeiul.

Informația este preluată din filmul documentar realizat de Netflix: The Great Hack. Lansat pe 24 iulie 2019, cel mai nou film documentar despre Cambridge Analytica și protecția datelor prezintă legăturile dintre gigantul rețelelor de socializare - Facebook, alegerile prezidențiale și manipularea informațiilor distribuite online astfel încât să manevreze opinia publică în favorul anumitor canditați politici. 

Documentarul se concentrează pe alegerile prezindențiale din SUA, anul 2016 și implicarea companiei Cambridge Analytica în campania electorală susținută în favoarea lui Donald Trump. Un alt subiect este constituit în jurul retragerii Regatului Unit al Marii Britanii din Uniunea Europeană, Brexit. O parte interesantă se regăsește în modul cum compania britanică de consultanță politică desființată la 1 mai 2018 a obținut o parte dintre datele a mai bine de 87 de milioane de utilizatori Facebook: printr-un test psihologic. 

De asemenea, urmărind documentarul vei afla și cum sunt create în continuare știri false pentru a genera reacții similare cu protestele sau cum sunt intesificate sentimentele de ură, răzbunare sau frică în anumite grupuri din societate. Printre clienții Cambridge Analytica s-ar fi numărat și România, însă nu sunt furnizate mai multe detalii.

The Great Hack este aboslut fascinat din două mari motive:

1. Scoate la suprafață partea întunecată a companiei Facebook și a mediului online

2. Face un apel la conștientizare și relevă riscul la care ne expunem atunci când furnizăm date despre noi. Chiar și preferințele culinare sau muzicale.

Citește și: Securitate Online.

Sursa foto: netflix.com

 

Categorii

Ultimele postari

Link-uri sociale