Loader ALSTEN SOFT

Tendințe 2019 în UX și UI (bineînțeles că există ceva mai bun)

Tendințe 2019 în UX și UI (bineînțeles că există ceva mai bun)

Știu foarte mulți oameni în căutarea tendințelor. Știu foarte mulți oameni care caută următoarea mare „lovitură”. La final, o parte dintre aceștia îmi spun că au cules o cantitate mare de informații, însă nu știu ce să creadă sau ce li se potrivește.

Poate nu vei găsi tot ce ai tu nevoie în acest articol, dar vreau să îți ofer ceva mai multă claritate atunci când vorbim despre tendințele din UX și UI.

Ai ajuns aici înainte de a afla ce înseamnă UX și UI? Verifică mai întâi articolul "UX și UI desing - ce înseamnă și cum influențează companiile digitale?".

 

Tendințe în UX design

 

 1.Căutare vocală/voice in interface

Oameni cu influență în mediul digital, precum Gary Vaynerchuk, au observat fenomenul. Google, Alexa și Siri devin noile noastre ajutoare zilnice. Până în 2020 se așteaptă ca 50% din întreg volum de căutări să fie realizate vocal.

Căutare Vocală

sursa: KlausHuang

 

       2.Micro-interacțiunile 

Suntem înconjurați de ele în viață reală și asta ne face să ne simțim mai bine. Dai telefonul pe modul Silent și simți o vibrație care îți confirmă acțiunea, blochezi portierele și auzit un bip, acel sunet specific menit să-ți confirme ... acțiunea.

De ce nu am folosi micro-intercațiunile mai des și în mediul digital? Asemeni imaginilor de calitate, micro-interacțiunile pot înlocui „1000 de cuvinte”. Oamenii le utilizează în toate produsele software deoarece furnizează un mod intuitiv de utilizare a interfeței.

Utilizând animațiile, interfața arată mult mai dinamică, luminoasă și distractivă.

 

      3.Fără stretching

Smartphone-urile au un ecran mare (5’7-6’2) comparativ cu anii trecuți.

Poziționând butoanele în partea superioară a ecranului nu vei ajuta la îmbunătățirea experienței utilizatorului. El preferă stretching (întinderi) doar la sală, nu și la degete.

Astfel, poziționarea butoanelor în partea de jos a ecranului și crearea unui design intuitiv reprezintă o soluție și o tendință în 2019.

 

Tendințe în UI design

 

      1.Design 3D: animat și static

Devine o tendință îmbrățișată de antreprenorii și designerii care vor să se distanțeze de mulțime pentru a crea o experiență unică utilizatorilor. Îți captează atenția și te îndeamnă să petreci mai mult timp pe pagină. Pe scrt: e mind-blowing.

 Design 3D

sursa:BestServedBold

      2.Minimalism 

În contrast cu anii trecuți, tendința (și nu doar pentru 2019) este de a crea un design minimalist. Asta va aduce în față clienților esențialul companiei tale, de ce există și în ce crezi. Îți va pune munca mult mai bine în evidență. Un design minimalist se obține prin folosirea a maximum 2 culori și prin schimbarea nuanțelor acestora.

design minimalist

 sursa: bersardi.com

       3.Butoane creative de încărcare 

Oamenii îndrăgesc animațiile. Butonul clasic de încărcare a devenit plictisitor. De ce să nu faci acel scurt timp de așteptare să fie amuzant?

Într-adevăr, este mult mai complex, dar oferi o experiență diferită și un mod de a fi recunoscut (poate chiar apreciat) pentru abordarea ta.

 butoane creative de incarcare

sursa:dribbble.com

Concluzie

Cum am promis la început ... nu vei găsi tot ce tu ai nevoie, dar cu siguranță ai mai multă claritate în privința unor tendințe din UX și UI design care se vor menține și dincolo de anul 2019.

 

Categorii

Ultimele postari

Link-uri sociale