Loader ALSTEN SOFT

Cum alegi fontul și schema de culori pentru website?

Cum alegi fontul și schema de culori pentru website?

Fonturile și Schema de Culori pe care alegi să le utilizezi în realizarea website-ului trebuie să îndeplinească 2 funcții principale: 

- fontul să fie ușor de citit

- fontul și schema de culori să transmită emoția/starea cu care vrei să-ți asociezi brand-ul.

 

Fontul

Ce este un font? Microsoft ne răspunde astfel:

"Un font este un design grafic care se aplică unei colecții de numere, simboluri și caractere. Un font deține calități precum setul de caractere, dimensiunea, spațierea și înălțimea."

Înainte de a alege fontul, răspunde următoarelor 2 întrebări:

1. Fontul să fie unul clasic sau unul nou?

2. Fontul să fie Serif sau Sans Serif?

 

Fonturile Serif sunt cele a căror litere au mici codițe la capete. Sunt fonturi "stabile", deoarece au o istorie în spate.

Fonturile Sans Serif sunt considerate a fi fonturile "curate", moderne.

Serif and Sans Serif Font

Întorcându-ne la prima întrebare. Clasic nu înseamnă vechi. Clasic nu înseamnă demodat. În acest caz, sunt fonturi care au trecut testul timpului, sunt utilizate de companii cunoscute și astfel transmit mai multă credibilitate datorită recognoscibilității. Dacă activitatea companiei tale se încadrează în zona de B2B, unul dintre următoarele 15 fonturi clasice ar putea fi potrivite pentru a-ți reprezenta compania.

 

 

Un font modern ar putea fi o alegere excelentă comparativ cu un font clasic dacă ești în zona de B2C, iar ceea ce vrei să transmiți este ideea de noutate, prospețime. Locul de unde poți alege un astfel de font îl vei descoperi accesând următorul link: Fonturi Moderne.

 

Bonus: Ce ar trebui să mai iei în considerare?

1. Audiența

Dacă ești un AfterSchool cu siguranță nu vei utiliza un font Serif. Vei căuta ceva jucăuș, prietenos. Dacă ești o companie ce oferă consultanță în afaceri, cu siguranță vei dori să exprimi profesionalism.

2. Întreabă oamenii din audiența ta ce cred despre fontul pe care l-ai ales. În final, pentru ei creezi. S-ar putea să obții răspunsuri foarte bune, astfel încât să îmbunătățești semnificativ rezultatul final.

 

Scheme de Culori

 

Culorile, asemeni fonturilor, nu ar trebui să arate doar bine. Dacă alături câteva culori fără un scop anume, atunci e posibil să pierzi partea aceasta din realizare a unui website.

Un simplu exemplu ar fi cel al butoanelor. Culoarea portocoliu este folosită în special pentru că invită la acțiune, nu doar pentru că se potrivește cu restul contextului.

Probabil nu ești interesat acum despre Teoria Culorilor, iar tot ceea ce vrei este să obții un design atractiv. Despre nuanțe, saturație, luminozitate  și armonia culorilor poate vom vorbi într-un alt articol, însă acum ți-am pregătit 10 scheme de culori, alături de codul fiecărei culori. 

 

 Să-ți fie util!

 sursa fonturi: blog.spoongraphics.co.uk

 

 

 

 

Categorii

Ultimele postari

Link-uri sociale