Loader ALSTEN SOFT

Ce sunt Aplicațiile Web Progresive?

Ce sunt Aplicațiile Web Progresive?

 

Aplicațiile Web Progresive (PWA) schimbă în totalitate modul în care percepem aplicațiile web sau aplicațiile native. Asta aduce noi provocări mediului online de business și va fi un factor diferențiator dintre cei mai buni și restul.

 

În martie 2016, Alex Russell - Inginer Software la Google, a susținut în timpul unei conferințe din San Francisco, o prezentare despre viitorul aplicațiilor web și mobile: Aplicațiile Web Progresive.

Anii 2017 și 2018 au fost dedicați creșterii popularității, iar în 2019 reprezintă unul dintre subiectele principale din domeniul noilor tehnologii și soluții de business.

 

Dar ce reprezintă Aplicațiile Web Progresive?

 

O combinație impecabilă dintre aplicațiile web și aplicațiile native (cele dezvoltate pentru un anumit sistem de operare: iOS, Android sau Windows Mobile).

Dintre toate definițiile pe care le vei găsi sau explicațiile oferite în diverse video-uri de către dezvoltatorii web sau oameni cu interes în domeniul tehnologiei, Support.Google.com oferă un răspuns relativ simplu de înțeles:

 

"Aplicațiile web progresive sunt aplicații web moderne, care funcționează offline și sunt optimizate pentru dispozitivele mobile, și care pot concura cu cele mai bune aplicații native. Sunt considerate a fi noul standard pentru mediul web mobile".

 

Altfel spus, PWA sunt aplicații mobile ce pot rula într-un browser. Nu necesită descărcare din app store sau update periodic. Se încarcă instant, chiar dacă conexiunea la internet nu este una favorabilă.

... și poate unul dintre cele mai importante aspecte: costurile nu sunt la fel de mari ca în cazul aplicațiilor native, deoarece nu presupune scrierea de cod pentru fiecare platformă. Condițiile impuse de distribuitorii de aplicații nu mai prezintă relevanță.

 Aplicații Web Progresive

 

De ce Aplicațiile Web Progresive sunt viitorul? (unul apropiat)

 

Viitorul în acest caz nu înseamnă peste 10-15 ani. Ne referim doar la un prezent încă nu foarte răspândit. Acest "viitor" se întâmplă.

Oamenii încep să utilizeze doar câteva aplicații mobile, iar majoritatea descarcă ZERO aplicații într-o lună. Dacă vrei să afli mai multe detalii, vizitează TechCrunch.com/zeroappspermonth.

Principalii distribuitori de aplicații native, Google, Apple și Microsoft, susțin schimbarea către aplicații web progresive. Ei sunt primii ce adoptă inovațiile, iar pentru a se propaga către mase, e doar o chestiune de timp.

 

Un motiv pentru care ar trebui să adopți schimbarea

 

Prima pagină web comercială a apărut în 1990, iar la dezvoltarea mediului online a contribuit semnificativ bula DOT COM.

Au trecut 30, respectiv 20 de ani. Deși progresul înregistrat până ieri este absolut fabulos, să nu uităm faptul că apogeul evoluției tehnologice nu pare deloc să se apropie.

Aplicațiile Web Progresive ar trebui privite nu ca pe o alternativă, ci mai degrabă o încercare de a dezvolta și mai mult modul în care oamenii interacționează cu mediul virtual și își dezvoltă business-urile online.

Alte 4 beneficii ale PWA le vei găsi aici, iar 11 exemple ale companiilor ce au implementat aplicațiile web progresive, îți stau la dispoziție aici.

 

Concluzie

 

Atât aplicațiile native, cât și cele web, oferă avantaje și dezavantaje. PWA dovedește a lua avantajele din ambele lumi și continuă să se dezvolte.

Folosind cuvintele lui Alex Russell, Aplicațiile Web Progresive sunt website-uri care iau toate vitaminele potrivite.

 

Dacă ți-au fost utile informațiile, poate le va fi util și prietenilor tăi. Atunci de ce să nu dai un share?

 

Categorii

Ultimele postari

Link-uri sociale