Loader ALSTEN SOFT

Ce reprezinta 'mobile responsive' si de ce aveti nevoie de el?

Ce reprezinta 'mobile responsive' si de ce aveti nevoie de el?

Din 2016, Google a indexat site-urile bazandu-se pe varianta mobile a site-ului, in defavoarea variantei desktop. A existat un timp în care site-urile trebuiau construite separat pentru utilizatorii de dispozitive mobile sau desktop. Deși a fost mai ușor pentru dezvoltatori să lucreze în acest fel, au existat diverse dezavantaje la această configurație. Pentru început, au existat cazuri când diferite site-uri au trebuit construite pentru diferite dispozitive mobile. Costurile generate de construirea și întreținerea mai multor site-uri au fost pur și simplu exagerate.

    Din fericire, acele zile sunt acum în spatele nostru. Design-ul web responsive a revoluționat total modul în care dezvoltatorii web creează site-uri astăzi. Prin această nouă abordare, site-urile web sunt concepute pentru a oferi o experiență optimă de vizionare pentru toate dispozitivele mobile și desktop.

    Ethan Marcotte a propus ca site-urile web să fie proiectate în mod flexibil, cu un aspect fluid care se poate adapta cu ușurință la orice dispozitiv. Acest concept a fost îmbrățișat de dezvoltatori de pretutindeni. Chiar și motoarele de căutare, cum ar fi Google, favorizează site-urile web cu un design responsive, care le face prietenoase cu dispozitivele mobile.

Principii în designul web responsive

Pentru ca orice site să funcționeze în mod corect, ar trebui să conțină următoarele elemente cheie.

1. Grilele ar trebui să fie flexibile

    Inima designului responsive constă în a avea o structură fluidă. Acest aspect capitalizează dimensiunea relativă care se potrivește conținutului web cu orice dimensiune a ecranului, după caz. Dimensiunea relativă aici înseamnă că niciunul dintre cadrele de rețea statice nu este implementat. Dezvoltatorii localizează conținutul folosind CSS. Prin urmare, principiile tradiționale de proiectare bazate pe pixeli sunt abandonate în favoarea procentelor moderne. Designul bazat pe pixeli nu este receptiv în faptul că un pixel pe designul meu poate fi de zece pixeli pe alt dispozitiv. Cu toate acestea, bazându-ne pe procentaje, orice pagină se va ajusta la orice dimensiune în raport cu ecranul utilizat.

2. Punctele de blocare sunt utilizate

    Punctele de criză sunt, de asemenea, numite interogări media. Ele sunt folosite pentru a executa diferite stiluri în funcție de capacitățile dispozitivului utilizatorului. Permite unui site web să detecteze dispozitivul utilizat și să modeleze pagina în mod corespunzător. În acest fel, interogările media afectează lățimea, înălțimea dispozitivului, raportul de aspect și orientarea, printre mulți alți factori.

3. Flexibilitatea imaginilor și a materialelor media este susținută

    Prin menținerea acestei flexibilități, fotografiile și alte medii de pe site-ul dvs. se pot adapta și se pot încărca diferit în funcție de dispozitivul pe care îl are utilizatorul. Acest lucru este realizat prin utilizarea de suprasarcină sau scalare CSS. Această flexibilitate permite imaginilor să se micșoreze sau să se extindă dinamic, astfel încât să se potrivească corespunzător în containerele lor.
 

Beneficiile unui site mobile responsive

    Numarul de device-uri mobile a crescut exponential in ultimii ani. Navigarea pe mobil a depășit astfel traficul traditional. De fapt, în aprilie 2018, Google a anunțat un index mobil pentru prima dată. Prin urmare, companiile și-au crescut în mod constant prezența la dispozitivele mobile și au site-uri care pot fi accesate cu ușurință pe mai multe dispozitive. Experiența utilizatorului de pe site-ul dvs. permite audienței dvs. să se angajeze perfect cu produsele și serviciile dvs. Furnizând cea mai bună experiență de vizionare mobilă pe site-ul dvs., afacerea dvs. va creste
 

Concluzie

    O verificare rapidă a traficului va arăta că un număr mare de vizitatori navighează pe site-ul dvs. folosind dispozitive mobile. Prin urmare, site-ul dvs. trebuie să fie suficient de responsive pentru a oferi acestor utilizatori cea mai bună experiență posibilă. Acest lucru va conduce la vânzări și va genera noi clienți pentru afacerea dvs. 

    Contactati-ne aici pentru o oferta de pret pentru un site mobile responsive.

Categorii

Ultimele postari

Link-uri sociale